Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının ardından geçtiğimiz hafta hızlı bir şekilde düşüş gösteren dolar 5,67 seviyelerini görmüştü. Bu haftanın ilk iş gününde petrol fiyatlarında yaşanan ani  artış dolara da etki etti. Dolar haftaya 5,73 ile başladı. Euro/TL ise 6,35 TL seviyelerinde seyrediyor.

Türkiye’nin ‘Koreli’si dünyaya açılıyor! Türkiye’nin ‘Koreli’si dünyaya açılıyor!

Uzmanlar, Merkez Bankası politika faizini 325 baz puan indirmesiyle yüzde 16,50'ye düşürmesinin Türk lirası varlıklarını pozitif etki ettiğini belirtiyor. Uzmanlara göre; bu karardan sonra Avrupa Merkez Bankası'nın da (ECB) faiz indirimi uygulamasının fiyatlamada önemli bir etki yarattığına işaret ediyor.

Türkiye - Rusya - İran Zirvesi

Yurt içinde bugün, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı haziran ayı işgücü istatistikleri, temmuz ayının perakende satış ve ciro endeksleri takip edilecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i konuk edecek. Üçlü Türkiye - Rusya Federasyonu ve İran Üçlü Zirvesi gerçekleştirilecek.

Analistlere göre teknik olarak dolar/TL'de 5,6410 seviyesinin görülmesi halinde 5,6050'nin destek konumuna gelebileceği ifade ediliyor.