Litecoin 2019 yılının başından bu yana yüzde 330 ile en fazla yükselen kripto para oldu. Yükselişte yaklaşmakta olan halving olayı kısmen etkili oldu.

Bu yılın en iyi performans gösteren kripto parası Litecoin, fiyatını üçe katladı.

2019'un başından beri yüzde 330'dan fazla yükselen Litecoin, Bitcoin, Ether ve XRP'de dahil olmak üzere tüm kripto paraları geride bıraktı. Piyasa değeri 8.4 milyar dolar civarında olan Litecoin, Mosaic Research Ltd. verilerine göre en büyük yedinci dijital varlık konumunda bulunuyor. Litecoin'un yükselişinde, madencilerin ödüllendiriliği kripto para sayısının yüzde 50 azalması anlamına gelen “halving/halvening” beklentisi kısmen etkili oldu.

Milyonlarca memurun beklediği zam belli oldu! Memur maaş zam teklifi Meclis'te! Milyonlarca memurun beklediği zam belli oldu! Memur maaş zam teklifi Meclis'te!

Madenciler mevcut durumda her blok için 25 yeni Litecoin alıyor. Bu sayının 6 Ağustos'ta düşmesi bekliyor. Buna göre madenciler bu tarihten itibaren her blok için 12.5 Litecoin alacak. Halving genellikle dört yılda bir gerçekleşiyor ve tarihsel olarak halving olayına yaklaşıldığı dönemlerde dayanak varlıklarda ralli görülüyor. CoinMarketCap.com verilerine göre Litecoin, dört yıl önceki halving olayı gerçekleşmeden önceki üç ay içerisinde yaklaşık yüzde 60 değer kazanmıştı. Bitcoin'de ise bir sonraki halving Mayıs 2020'de gerçekleşecek.