Türkiye'de bir ilk!

Koop-İş Sendikası konuya ilişkin açıklama yaptı. Sözleşme tarihi geçtiğimiz haziran ayının birinden başlayarak 2021 yılının son gününe kadar yürürlükte kalacak.

2021 yılına kadar yapılacak zamlar belli oldu

Sendika, açıklamalasında ilk kez bir giyim mağazası zincirinde 2 gün izin hakkını sağladıklarını söylerken daha önce de yapı market çalışanları için sağladıklarını hatırlattı. Sözleşmede kısmi süreli çalışanların da çalışma takvimlerinin en geç bir ay önceden belirleme ve duyurma zorunluğu getirildiğini belirten Koop-İş Sendikası, zam oranlarını da açıkladı: 1 Haziran 2019'dan itibaren ücretlerde 2019 yılında yapılan zamma ek olarak yüzde 3, 2020 yılında ise asgari ücretin altında kalan ücretlere asgari ücrete gelen artış uygulandıktan sonra yüzde 3 oranında zam yapılacak.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

2020 itibarıyla asgari ücretin üzerinde olan ücretlere yüzde 8, 2021'den itibaren asgari ücretin altında kalan ücretlere asgari ücret zammı uygulandıktan sonra yine yüzde 3 oranında zam yapılacak. 2021 itibarıyla asgari ücretin üzerindeki ücretlere ise yüzde 9 oranında zam uygulanacak.