Dünyanın en büyük 2. holding şirketi olan Berkshire Hathaway hissedarlarına kurucusu milyarder yatırımcı Warren Buffett haber yolladı. Kendisiyle yapılan röportajda koronavirüsün işletmeler ve yatırımcılar için “korkunç şeyler” içerdiğini söyledi. Koronavirüs nedeniyle pazardaki fiyat dalgalanmaları arttıkça, Buffett günlük hamlelere dayalı yatırım kararları vermeyeceğini söyledi. “Bugünün manşetlerine dayanarak işinizi alıp satmazsınız. Size hoşunuza giden bir şey satın alma şansı veriyorsa ve daha ucuza satın alabiliyorsanız, şanslısınız demektir. Günlük gazeteyi okuyarak piyasayı tahmin edemezsiniz” diye ekledi.

"Koronavirüs salgını hisse senetlerini vurduğunda işlerimizin çok önemli bir yüzdesi tek yönlü etkileniyor. Ancak, işletmeler başka birçok şeyden de etkileniyor ve asıl soru bu işletmelerin 5 ile 10 yıl içinde nerede olacağı" dedi ve “İnişli çıkışlı olacaklar,” diye devam etti. Özellikle, Apple ve Dairy Queen'in etkilenmesinin yanı sıra halı üreticisi Shaw Industries'i de işaret etti.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Buffett, ABD ekonomisi halâ sağlıklı görünse de, küresel rüzgarların bir kombinasyonu sayesinde altı ay öncesi gibi dayanıklı olmadığını söyledi. “Güçlü, ancak altı ay öncesine göre biraz daha yumuşak, ama bu geniş bir yelpazede” dedi. “alım satımlar düştü ama çok iyi bir seviyeden düştü” diye ilave etti.

Buffett, koronavirüs salgını insan ırkı için göz korkutucu olsa da, yatırımcıların portföy kararlarını etkilememesi gerektiğini söyledi. “Korkunç şeyler. Bunun hisse senetleri ile yaptıklarınızı etkilemesi gerektiğini düşünmüyorum, ancak insan ırkı açısından bir salgın olduğunda korkutucu şeyler ”dedi. Berkshire Hathaway’in yıllık toplantısının 2 Mayıs'ta olacağını ve koronavirüsün “çok iyi” etki edebileceğini söyledi.

Berkshire Başkanı, Microsoft'un kurucusu Bill Gates ile koronavirüsün yayılmasını ve etkisini kontrol etme çabaları hakkında konuştuğunu söyledi. “Şimdi sahip olmayı umdukları şey evrensel bir grip aşısı, ama bu çok uzak. İmkansız değil. Demek istediğim, kendime sordum - kendi bilim danışmanım Bill Gates… Son birkaç gün içinde onunla konuştum ve evrensel bir önleme için uzun vadeli bakış açısıyla yükseliyor.

”Koronavirüs salgını küresel büyümede yavaşlama korkusu doğurduğundan, Buffett CNBC görüşmesini uzun vadeli görünümünün değişmeden kalacağını söyleyerek bitirdi. “Biz işletmeleri 20 veya 30 yıl sahip olacak şekilde satın alıyoruz. Onları bir bütün olarak veya parçalar halinde alıyoruz ... ve 20-30 yıllık görünümün koronavirüs tarafından değişmediğini düşünüyoruz. ”

Röportajdan birkaç gün sonra FED'in faiz indirimi kararı alması, Warren Buffet'ın mesajlarının ilgililere ulaştığı şeklinde yorumlandı.