Emlak Vergisi ödemelerinin gerçekleştiği şu günlerde yeni bütçe paketinde yer alan Lüks Konut Vergisi’nin emlak sektörünü nasıl etkileyeceği merak konusu. 

Emlak vergilerinde 2020’nin milat olacağını savunan Emlak Uzmanı Rodi Kayım’a göre özellikle “süper lüks” konutları için ödenecek “Lüks Konut vergisi” için yapılacak değerleme haritalarının önemine dikkat çekti. 

Rodi Kayım, “Değeri 5 milyon lirayı aşan konutlardan alınacak Lüks konut vergisini kimlerin ödeyeceğinin belirlenmesi için yapılacak değerleme öncesi ‘süper lüks’ diye tabir ettiğimiz konutlara yönelimlerin etkileneceği kesin. Lüks konut vergisinin ödenmeye başlanacağı önümüzdeki yıl öncesi değeri 5 milyondan fazla olan konutlardan satın alacakların bu vergiyi de göz önünde bulunduracaklarını tahmin ediyorum” dedi. 

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Konut Piyasası Takip Sisteminin hayata geçmesi sonrası değerinin altında gösterilen konutların tespit edileceğini söyleyen Rodi Kayım, “5 milyon lira rayiç bedelli konutların belirlenmesi için yapılacak değerlendirme lüks konutların gerçek fiyatlarını da ortaya çıkaracak. Bu durum düzgün vergilendirme için büyük önem arz ediyor” dedi. 

Lüks konut vergisinin kayıt dışının önüne geçilmesi anlamında önemli olduğunu vurgulayan Kayım, bu vergiden lüks konut sektörünün ister istemez etkileneceğini söylerken, “5 milyon liranın üstünde bir konut düşünenler haliyle bu vergiyle birlikte yeni bir değerlendirme yapıp daha uygun maliyetli konutlara yönelebilir.” Dedi.