Emekli vatandaşların birçoğunun merakla beklediği intibak yasası, yeniden Meclis gündemine alınacak. 2000 yılı ve sonrasında emekli vatandaşlar, 355 liraya varan zam yolunu açacak intibak için düzenleme bekliyor.

Letonya, yatırımcılar için sağladığı kolaylıklarla dikkat çekiyor! Letonya, yatırımcılar için sağladığı kolaylıklarla dikkat çekiyor!

HUKUK YOLU KAPANDI

Emeklilerin intibak beklentisi yine devam ediyor. Konuyla ilgili olarak ilk başvuru Kamu Denetçiliği Kurumu'na yapılmış, 2000 öncesi emeklilere uygulanan intibakın 2000 yılı ve sonrası emeklilere de uygulanması talep edilmişti. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun başvuruyu haklı bulunca Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) üyesi İbrahim Avcı, Ankara İş Mahkemesi'nde dava açmıştı. Mahkemenin reddettiği dava Yargıtay'a taşınmış, Yargıtay mahkemenin kararını onamıştı. Bunun üzerine Avcı, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu. Mahkeme anayasaya aykırılık bulunmadığını belirtmişti. Avcı, bu kez konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşımıştı. Ancak AİHM, konuyu yetkisi dışında olduğu gerekçesiyle reddetmişti.

5 MİLYON VATANDAŞ MECLİS AÇILIŞINI BEKLİYOR

Hukuksal mücadele yolu kapanan konuyla ilgili emeklilerin umuduysa Parlamento'da. Meclis açılışında yeniden gündeme alınacak olan konu 5 milyon vatandaşı ilgilendiriyor. 2000 yılı ve öncesinde emekli olanlar için yapılan intibak da yaklaşık 2 milyon SSK'lı yararlanmıştı. Böylelikle 50-550 arasında bir maaş artışı elde etmişlerdi. Yeni intibakın hayata geçmesi durumundaysa yaklaşık 5 milyon kişinin faydalanması ve yine 550 lirayı bulan bir artış olması bekleniyor.