Piyasalarda bugün düzenlenecek iki Hazine ihalesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grubu'ndaki açıklamaları takip ediliyor. Erdoğan'ın 13 Kasım'da gerçekleştirmesi beklenen ABD ziyareti, Temsilciler Meclisi'nin Türkiye aleyhtarı iki tasarıyı geçirmesiyle belirsiz bir hal aldı.

TÜFE, ekim ayında beklentiler doğrultusunda aylık yüzde 2 ve yıllık yüzde 8,55 olarak gerçekleşirken Fitch'in not görünümünü yukarıya çekmesi ve küresel risk iştahındaki pozitif görünüm Borsa'da alıcılı seyirle noktalandı. BIST-100 dünkü kapanışında 100 bin puanı bandının üzerine çıktı.

Düğün sezonu açıldı! En ucuz düğün maliyeti 400 bin TL oldu! Düğün sezonu açıldı! En ucuz düğün maliyeti 400 bin TL oldu!

Aralık ayında toplanacak Merkez Bankası'nın son PPK toplantısına kadar Hazine ihaleleri ve ABD başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyindeki durumdan kaynaklı uluslararası ilişkiler seyrediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı artan borçlanma maliyetlerinin uzun vadede borç stokuna etkisini sınırlamak için yaklaşık 1 yıldır gerçekleştirmediği 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ihalelerini başlatıyor.

Bugün yapılacak ilk ihalede 5 yıl (1722 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracı gerçekleştirilecek. İkinci ihalede ise 5 yıl (1820 gün) vadeli, TÜFE'ye endeksli kira sertifikasının doğrudan satışı olacak.