Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Dolar/TL, ortadan kalkan seçim belirsizliğinin getirdiği iyimser havayla 5.71 TL'ye inmesine rağmen dün Merkez Bankası'nın döviz rezervlerine yönelik endişelerle 5.85 üzerini gördü. Günü 5.80 TL'den kur, 19 nisan günü sığ piyasada hafif yukarı yönlü hareketle 5.83 ile başladı. Kutsal Cuma nedeniyle yurt dışı piyasalar kapalı, içeride TCMB beklenti anketi izleniyor.

Financial Times'da çıkan haber sonrası Merkez Bankası rezervlerine yönelik endişelerle dolar kuru endişelerle yukarı yönlü hareket etti 5.85 üzerini gördü.

Haftanın son günü olan 19 Nisan'da ise dolar çok sığ olan piyasada hafif yukarı yönlü hareketle 5.83 TL'den işlem görerek güne başladı. Euro ve sterlin ise sırasıyla 6.55 ve 7.58 üzerinde el değiştiriyor. Orta Doğu piyasaları hafta sonu tatilinde olduğu için kapalı. Hristiyan dünyası da Paskalya pazarından önceki cuma günü kutlanan Kutsal Cuma günü nedeniyle tatilde. Hindistan, Endonezya ve Güney Afrika gibi gelişen ülkeler piyasalarının yanı sıra ABD, Kanada, Avustralya, Hong Kong ve Euro bölgesinde de piyasalar kapalı. Petrol piyasası da işlem görmeyecekler arasında. 

Yurt içindeki ekonomik takvimde bugün TCMB beklenti anketi açıklanacak ve yıl sonu enflasyonuna yönelik öngörüler izlenecek.