Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hanelerin temel ihtiyaçlarından birisi olan elektrikte, 1 milyona yakın haneye 158 milyon liralık destek sağladığını açıkladı. Bakanlık ayrıca barınma ihtiyacının karşılanması noktasında Sosyal Konut Projesi adı altında 33 bin konut teslimi yaparken, oturulamayacak derecede bakımsız evlerde yaşayan 12 bin aileye de ev kirası başta olmak üzere eşya ve onarım kalemlerinde 32 milyon liralık yardımda bulundu.

Milyonlarca memurun beklediği zam belli oldu! Memur maaş zam teklifi Meclis'te! Milyonlarca memurun beklediği zam belli oldu! Memur maaş zam teklifi Meclis'te!

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIMLAR SÜRÜYOR

Öte yandan Bakanlık tarafından, muhtaç ailelerdeki çocuklarının eğitim hayatlarına devam edebilmesi için 2 milyon 300 bin kişiye 370 milyon liralık ödeme yapılırken, sağlık hizmetleri kapsamında 1 milyon çocuğa 189 milyon liralık destek sağlandı, 63 bin kadına da 8 milyon liralık şartlı gebelik yardımı yapıldı. Ayrıca doğum yardımı olarak 526 bin aileye 240 milyon lira, öksüz ve yetim yardımı kapsamında 53 bin aileye 28 milyon lira aktarıldı.

Geçtiğimiz yıl başlatılan eşi vefat etmiş kadınlara düzenli nakdi yardım programı kapsamında ise ihtiyaç sahiplerine iki ayda bir 550 liralık ödeme yapılırken, yılın ilk yarısında 159 bin kişiye 208 milyon lira yardımda bulunuldu.