Balık sezonu yeni başlamasına rağmen balıkçılar bu yıldan umutsuz. Sezonun başında balık fiyatlarının ucuz olması beklenirken balık tezgahındaki en ucuz ürün 20 TL'den satışa sunuluyor. Balıkçılar, bu yıl sezonun Kasım-Aralık gibi bitebileceğini belirtiyor.

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Son 20 yılın en verimsiz balık sezonu

Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Aslan, bu yıl balık konusunda beklentiyi düşük tuttuklarını, ancak eldeki verilerin beklentinin de altında kaldığını bildirdi. 2019 balık sezonunun, son 20 yılın en verimsiz balık sezonu olduğunu ifade etti. Balıkçılar, balığa talep olduğunu ancak ürün az olduğu için fiyatların vatandaşı geri çevirdiğini belirtti.

Palamutun fiyatı yüzde 700 arttı

Balıkçılar, özellikle palamut balığının bu yıl çok az olacağını öngörmüştü. Bu tahmin doğru çıktı ve durum tezgahtaki fiyatları da etkiledi. Palamutun fiyatı bu yıl yüzde 700 arttı. Geçen yıl kilosu 10 TL olan palamut, bu yıl 70-90 TL arasında satılıyor. Av sezonu başlayalı henüz iki hafta olmasına rağmen, balık fiyatlarının en ucuz olması gereken dönemde balık cep yakıyor.

En ucuz balık 20 TL

Aslan, kıyı balıkçılarının avlanmaya çıkmadığını, gırgır ve trol teknelerinin denize açıldığını, onların da Karadeniz'de mezgit, istavrit ve barbun avladığını söyledi. Balıkçıların büyük kısmının "balık yok" diyerek işçilerine izin verdiğini belirtti. Balıkçıların Karadeniz'de hamsi arayışında olduğunu dile getiren Aslan, "Balığın en ucuz olması gereken dönemde tezgahta en ucuz ürün 20 TL'ye satılıyor" dedi. Fiyatların daha da artabileceğini belirten Aslan, balıkseverlerin çiftlik balıklarını daha çok tercih edebileceğini ifade etti. Öte yandan, palamutun en fazla Ekim ayına kadar bulunacağını, hamsinin Mart ayına kadar satılabileceğini duyurdu.