Düğün sezonu açıldı! En ucuz düğün maliyeti 400 bin TL oldu! Düğün sezonu açıldı! En ucuz düğün maliyeti 400 bin TL oldu!

Corona virüsü her geçen gün etkilerini ve farklı sektörlere yaptığı müdahaleleri artırmaya devam ediyor. Birbirinden farklı alanlarda olumlu yada oldukça fazla olumsuz etkilerini görmeye devam ettiğimiz corona virüsünün son müdahil olduğu alan taharet musluklarına sahip klozetler oldu. Türk kültürü için önemli bir yere sahip olan taharet musluklu klozetler bilindiği gibi Türkiye dışındaki ülkelerde çok fazla kullanılan bir klozet tipi değildi.

Corona virüsü etkileri arttıkça temiz ve titiz olma gereksinimleri hızlanarak artmaya devam ediyor. Korna virüsün bulaştığı bu güçten sonra normal bir temizlik ve titizlik yeterli olmayacağı gibi gereğinden fazla takıntılı bir hale getirerek temiz olmamız gerektiğini her geçen gün tekrardan görüyoruz. Dünya Corona virüs salgını ile uğraşırken bazı ülkelerden bu konu ile ilgili yada bağlantılı konularla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Amerika Birleşik Devleti merkezli şirket olan Brondell yaptığı açıklamalarda birbirinden farklı klozetler ürettiklerini fakat son dönemde gün içerisinde ortalama 1000 adetten fazla taharet musluğuna sahip klozet satışı yaptıklarını açıkladı.

Klozet Tercihleri Değişiyor

Biraz önce de bahsetmiş olduğumuz gibi Avrupa ülkelerinde çok fazla taharet musluklu klozet kullanılmamasına rağmen korna virüsü nedeniyle artık satışlarda ABD merkezli Brondell şirketi tarafından yapılan açıklamalara göre dünyaca ünlü pazar yerleri ve e-ticaret sitelerinde ürün satışlarını gerçekleştiren sözcüsü gün içerisinde bazı açıklamalarda bulundu. Bahsedilen bu tür pazar yerlerinde eskiye nazaran gün içerisinde ortalama 1000 adetten fazla taharet musluklu klozet satışlarının başladığının bilgisini verdi.

İlerleyen dönemlerde corona virüsü ile ilgili neler olacak halen tam olarak tahmin edilmese de bazı sektörler olumsuz bazı sektörlerde oldukça fazla olumlu bir yönde etkilenmeye devam edecek gibi görünüyor.

Taharet Musluğunun Önemi

Eski zamanlardan beridir yurt dışına çıkan ülke vatandaşlarımızın klozetlerde taharet musluğunun bulunmaması ilgili yaptığı espriler, açıklamalar ve yaşanılan sorunlar Corona virüsü nedeniyle yavaş yavaş giderilecek gibi görünüyor. Ülkemiz için oldukça öneme sahip olan taharet musluklu klozetler yurtdışında uzun yıllardır tercih edilmeyen bir klozet tipiydi.

Yapılan araştırmalara göre herhangi bir mikrobu ve pisliği, peçete, bez, sünger gibi temizleme araçları ile temizlemek yerine suyla, sabunla, köpükle temizlemek her zaman diğer teknikten iki adım önde olmanıza yardımcı olmaktadır.

Bunun bilincinde olan Türk halkı geçmişi hatırlanmayacak kadar uzun bir süreden itibaren tercihini taharet musluklu klozetten yana kullanmaktaydı. Hatta bu tercih öyle boyutlara ulaştı ki ülkemizde neredeyse taharet musluğu olmayan klozetlerin satışı ve üretimi yapılmayacak seviyelerdeydi. Ülkemizde bu durum halen bu şekilde devam ederken bizim tercihimiz in tam tersini uygulayan ülke dışındaki farklı ülkeler ve toplumlar artık Corona virüsü nedeniyle bazı şeylerin farkına varıp tercihlerini taharet musluklu klozetlerden yana kullanmaya başladılar.