Geçtiğimiz haftayı 5.71 seviyesinde kapatan dolar, Perşembe günü Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararından önce haftaya aynı seviyede başladı. Peki, Euro kurunda son durum ne? Dolar/TL bugün ne olur? Merkez Bankası'nın kararı doları ne şekilde etkileyecek?

Milyonlarca memurun beklediği zam belli oldu! Memur maaş zam teklifi Meclis'te! Milyonlarca memurun beklediği zam belli oldu! Memur maaş zam teklifi Meclis'te!

Dolar geçen haftayı nasıl kapattı?

Brexit belirsizliği, ABD-Çin ticaret savaşı gibi durumların etkisiyle dolar/TL 5.83'leri görmüştü. Geçen hafta ABD-Çin yeniden müzakerelerinin etkisiyle dolar 5.65-5.70 aralığında hareket etti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası, global alanda Türkiye için politik gerilim endişesine yol açtı. Dolar haftayı 5.71 seviyesinde kapattı. FED Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasının da dolar kurunu etkilemesi bekleniyordu. Ancak Powell piyasaları hareketlendirecek bir mesaj vermemeye özen gösterdi.

9 Eylül Pazartesi dolar ve euro bugün ne kadar?

Bu hafta, Perşembe günü Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararının piyasaları etkilemesi bekleniyor. Dolar mevcutta 5.71 seviyesinde seyrederken, euro fiyatları ise 6.30 seviyesinden alıcı buluyor.