Son olarak Bithumb'tan 19 milyon dolarlık varlığın çalınması kripto paralar borsasının daha iyi korunmasını gerektirdiğini düşündürmeye başladı.  Kripto para dünyasının ana unsuru konumundaki değişim borsaları çok kolay bir şekilde siber saldırıya uğruyor ve milyonlarca dolar kaybettiriyor. Güney Kore’nin en büyük borsalarından Bithumb da ikinci kez saldırıya uğradı.

Borsa ekibinin yaptığı açıklamada 29 Mart tarihinde bazı EOS ve Ripple cüzdanlarından normal olmayan çekim talepleri gelmeye başladığını ancak bu fark edildiğinde borsa uzmanlarının hemen olaya müdahale ettiğini söyleyerek tüm cüzdanlardaki yatırma-çekme işlemlerini durdurduğunu belirtti. Yapılan yatırımları da soğuk cüzdanlara transfer ettiklerini duyurdu. Yapılan araştırmalar sonucunda ise EOS ve Ripple olmak üzere toplamda 19 milyon dolarlık varlığın borsa dışına çıkarıldığı belirlendi. Dışarıdan yapılan bir saldırı gibi görünse de borsa kendi çalışanlarından da şüpheleniyor.

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! Hangi memur ne kadar zam alacak? Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! Hangi memur ne kadar zam alacak?

Geçtiğimiz aylarda Bithumb bir kez daha saldırıya uğramıştı. Yine EOS ve Ripple olmak üzere toplamda 18 milyon dolarlık varlık çalınmıştı. Borsa güvenliğe odaklandığını söylese de bir türlü hırsızlığın önüne geçemiyor. Bazı kaynaklar borsanın işten çıkarmak durumunda kaldığı çalışanlarının ihanetine uğradığına inanıyor.