Günlerdir beklenen Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı, dolar kurunda hareketliliğe sebep oldu. Faiz indiriminin ardından 5.75'ten 5.68 seviyesine inen dolar/TL, ECB'nin parasal genişleme açıklaması üzerine 5.66'ya kadar geriledi. Bugün piyasaların açılışında dolar ne kadar oldu? İşte 13 Eylül 2019 dolar ve euro canlı alış ve satış fiyatları.

Dolar bugün ne kadar?

Dolar dünkü düşüş seyrini bugün de korudu. Dolar bugün 5.65 seviyesinde güne başladı. Dün 6.35'ten 6.22'ye gerileyen euro ise yükselişe geçerek 6.25 seviyesinde işlem görmeye başladı. Merkez Bankası'nın ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı, dolarda hareketliliğe sebep oldu. ECB politika faizini yüzde 0'da tuttu. Mevduat faizini ise 10 puan indirdi ve yüzde -0.50'ye kadar çekti. Ayrıca parasal genişleme dönemi başlattığını açıkladı. 

Letonya, yatırımcılar için sağladığı kolaylıklarla dikkat çekiyor! Letonya, yatırımcılar için sağladığı kolaylıklarla dikkat çekiyor!

ECB'nin kararı sonrası euro kaç TL?

ECB'nin açıklaması, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin güçlenmesine sebep oldu. Merkez Bankası'nın faiz indirimiyle düşüş eğiliminde olan dolar/TL, ECB'nin açıklamasıyla daha da geriledi. ECB'nin açıklamaları euro kurunda da gerilemeye sebep oldu. Dün düşüşe geçen euro, bugün ufak bir hareketle yükseldi ve 6.25'te sabitlendi.