Anne McClain isimli astronot, eşi Summer Worden'ın kendisine boşanma davası açtığını öğrendi. Bunun üzerine, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Worden'ın banka hesaplarına girdi. Amerikan Uzay ve Havacılık Kurumu (NASA) konu hakkında soruşturma başlattı. Olayın, uzayda işlenen ilk suç olarak tarihe geçebileceği belirtildi. 

HESABINDAKİ PARAYI KONTROL ETTİĞİNİ SAVUNDU

McClain Dünya'ya döndüğünde Worden'ın hesaplarına girdiğini, ancak yasadışı bir şey yapmadığını bildirdi. Avukatı aracılığıyla açıklama yapan McClain, eski eşinin hesabında faturalar ve oğlunun bakımı için yeterince para olup olmadığına bakmak istediğini dile getirdi. Hava Kuvvetleri'nde subay olarak görev alan Worden'ın şikayeti üzerine NASA Teftiş Kurulu inceleme başlattı. 2018 yılında açılan davanın önümüzdeki ay sonuçlanması bekleniyor.

Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı! Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı!

İLK KADIN UZAY YÜRÜYÜŞÜNE KATILMIŞTI

Yalnızca kadın astronotların katıldığı ilk uzay yürüyüşüne seçilen McClain, uzay kıyafetinin ölçüleri üzerine tam uymadığı için güvenlik sebebiyle yürüyüşe katılamamıştı. Uzayda işlenen suçun yargılanması, kişinin vatandaşı olduğu ülkenin yasalarına göre gerçekleştiriliyor.