ABD Başkanı Donald Trump, Washington Büyükelçisi Kim Darroch'un kendisine "beceriksiz" dediğinin ortaya çıkmasının ardından Başbakan Theresa May'i eleştirdi. 

May'in Brexit sürecini kötü yönettiği değerlendirmesinde bulunan Trump, Britanya başbakanına tavsiye verdiğini ancak onun kendisini dinlemediğini söyledi.

Trump'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Birleşik Krallık ve Başbakan Theresa May'in Brexit'i yönetme şeklini birçok kez eleştirdim. Kendisi ve temsilcileri büyük bir karmaşa yarattı. Ona ne yapması gerektiğini söyledim ama o başka bir yolu seçti. Büyükelçiyi tanımıyorum, ama o ABD'de sevilmiyor ve ABD'liler hakkında iyi şeyler düşünmüyor. Güzel Britanya'nın yeni bir başbakanı olacak olması iyi bir haber. Geçen ay yaptığım mükemmel devlet ziyaretinden keyif almış olsam da en etkilendiğim kişi kraliçeydi!"

 Theresa May, 22 Temmuz'da başbakanlığı bırakacak. 23 Temmuz'da Boris Johnson veya Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt yeni Britanya Başbakanı olacak.

Britanya, sızan e-postaların ardından büyükelçi Darroch'u savunmuştu. Dün May'in sözcüsü Darroch'un işinin "ABD hükümeti hakkında dürüst ve yalın bir görüş" sunmak olduğunu belirtti ancak "başbakanın sızan e-postadaki her ifadeye katılmadığını" ifade etti.  Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ise Darroch'un yorumlarına katılmadığını söylerken "diplomatların düşüncelerini dürüst bir şekilde dile getirebilmesinin önemli olduğunu" söyledi.

Türkiye konut fiyatlarındaki artışta zirvede! Türkiye konut fiyatlarındaki artışta zirvede!