ABD Başkanı Donald Trump, Taliban'la yürüttüğü barış görüşmelerini durdurdu. Geçtiğimiz günlerde Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban bir bombalı saldırı düzenlemiş, saldırıda ABD askeri dahil 12 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Trump, saldırı nedeniyle barış görüşmelerini sonlandırdı.

İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!" İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!"

Trump, Taliban ve Afganistan'la planladığı barış görüşmesini iptal etti

Trump, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Pazar akşamı Taliban liderleri ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile gizli bir görüşme planladığını, ancak bu saldırı sonucu görüşmenin iptaline karar verdiğini bildirdi. Bu barış görüşmeleri sırasında ateşkese bağlı kalmayarak 12 masum insanı öldüren Taliban için "Demek ki anlamlı bir anlaşma için müzakere gücüne sahip değiller" çıkarımında bulundu. 

Taliban barış sürecinde saldırdı

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, Taliban temsilcileriyle Katar'da barış görüşmesi yapmış, Taliban'la prensipte uzlaşmaya vardıklarını açıklamıştı. Önümüzdeki aylarda 5 bine yakın Amerikan askerinin Afganistan'dan çekilebileceğini belirtmişti.