ABD'de tartışmalı bir şekilde görevinden alınan eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Beyaz Saray arasında Twitter krizi çıktı.

"Anlatacaklarımdan korktular mı?"

Bolton, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevimden ayrıldıktan sonra Beyaz Saray, benim kişisel Twitter hesabıma dönmemi yasakladı. Belki de anlatacaklarımdan korktular" açıklamasında bulundu.

Sözcüden 'şifre' açıklaması

Bolton'ın bu paylaşımı ABD basınında gündem olurken Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham da konuya ilişkin Fox News televizyonuna yaptığı açıklamada, Bolton'ın Beyaz Saray'daki görevi süresince kişisel hesabını kullanmaya devam ettiğini belirtti.

"Şifresini yaşlılıktan unutmuş olabilir"

Grisham, Bolton'ın yaşlılık nedeniyle hesabının şifresini unutmuş olabileceğini savunarak, "Kendi babamdan örnek veriyorum, bazen ilerleyen yaşı nedeniyle anlayamayabiliyor ama Twitter şifrenizi unutmuşsanız siteyle irtibata geçip şifrenizi yenileyebiliyoruz. Bolton'ın durumunu da buna (ilerleyen yaşına) veriyorum" ifadelerini kullandı.

Modern Kölelik Endeksi'nde zirvedeyiz! Türkiye ilk beşe girdi Modern Kölelik Endeksi'nde zirvedeyiz! Türkiye ilk beşe girdi

Eylül ayında görevden alınmıştı

Özellikle Venezuela ve İran konusunda ABD Başkanı Donald Trump ile uzun süredir anlaşamadığı ileri sürülen Bolton, eylül ayında görevden alınmıştı. Trump, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kendileriyle aynı çizgide olmayan Bolton'ın sert olduğunu vurgulamış ve danışmanı 'Bay sert adam' olarak nitelendirmişti.