Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Trump G7 Zirvesi kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bu esnada Trump'ın sözleri Merkel'in gülmesine yol açtı.

"BENDE ALMAN KANI VAR"

Bir muhabir, Almanya Başbakanı Merkel'e ABD Başkanı Trump'ı Almanya'ya davet edip etmediğini sordu. Merkel ise daha önce çok defa davet ettiğini belirtti. Trump, Merkel'den aldığı davetle onore olduğunu belirtti. Almanya'ya gitmeyi daha önce düşünmediğini, ancak yakın bir tarihte bir ziyarette bulunabileceğini belirtti. Ardından sözlerine “Bende Alman kanı var” diye ekledi. Merkel Trump'ın bu sözü karşısında gülmemek için kendini zor tuttu.

Modern Kölelik Endeksi'nde zirvedeyiz! Türkiye ilk beşe girdi Modern Kölelik Endeksi'nde zirvedeyiz! Türkiye ilk beşe girdi

MERKEL TRUMP'I YERDEN YERE VURMUŞTU

Merkel, daha önce Amerika'nın köklü üniversitelerinden Harvard'da bir mezuniyet konuşmasına katılmış, burada isim vermeden Trump'ı eleştirmişti. ABD Başkanı Trump'ın politikalarını sert şekilde eleştiren Merkel, yeni mezun gençlere "Cahilliğin ve dar kafalılığın duvarlarını yıkın" mesajını vermişti. Trump'ın açıklaması sonucu sosyal medya kullanıcıları harekete geçerek Trump'ı ti'ye aldı.