El-Kaide kurucusu Usame bin Ladin'in oğlu ve halefi olan Hamza Bin Ladin, Afganistan-Pakistan sınır bölgesinde yürütülen ABD operasyonu ile öldürüldü. Hamza Bin Ladin'in öldürüldüğünü ABD Başkanı Donald Trump ilan etti. 

Usame bin Ladin'in halefi Hamza bin Ladin ABD tarafından öldürüldü

El-Kaide terör örgütünün kurucusu Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin, ABD'nin gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonunda öldürüldü. Hamza bin Ladin'in, babasının halefi olarak El-Kaide'nin yeni lideri olması bekleniyordu. Usame bin Ladin ise 2011 yılında öldürülmüştü. ABD, Hamza bin Ladin'in başına 1 milyon dolar ödül koymuştu.

Türkiye konut fiyatlarındaki artışta zirvede! Türkiye konut fiyatlarındaki artışta zirvede!

Hamza bin Ladin kimdir?

Usame bin Ladin'in üçüncü eşinden 1989 yılında doğan oğlu ve halefi Hamza bin Ladin, küçük yaşlardan itibaren kamuflaj kıyafetler ve otomatik silahlı fotoğraflarıyla dünya gündeminde ses getirdi. 2005 yılında, 14 yaşındayken, Afganistan sınırında Pakistan güçlerine saldıran militanlar arasında yer aldı. Şubat ayından beri ABD tarafından 1 milyon dolar ödülle aranıyordu. Mart ayında Suudi Arabistan Hamza bin Ladin'i vatandaşlıktan çıkardığını duyurmuştu.