The Guardian'ın haberine göre Türkiye ile sınır komşusu olan kuzeybatı eyaletinde savaşan ılımlı ve cihatçı isyancı gruplar arasındaki askeri kaynaklar, Balioun köyünde iki katlı bir binaya isabetli saldırı sonrasında Perşembe gecesi 70 kadar Türk askerinin öldüğünü söyledi. Bu ayın başlarında isyancı gruplara yardım etmek için bölgeye gönderilen takviyelerin parçası olan bir Türk konvoyu, Perşembe sabahı ağır bombardımana maruz kalmış, askerler yerel meclis binasını üs yaparak Balion'da sığınmışlardı dedi.

Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı! Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı!

Türk yetkililerin Suriye rejimini saldırı için suçladığını, ancak İdlib'deki çeşitli kaynaklara ve gece saldırısının doğrulanmamış görüntülerine göre, Şam'ın İdlib'e üç aylık şiddetli bir saldırı gerçekleştirmesine yardımcı olan Rus hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Ankara ve Moskova önemli ticaret, enerji ve savunma bağlantılarını paylaşmalarına rağmen, ilişki karşı tarafları destekledikleri Suriye'de son şiddet olaylarıyla zaten test edildi yorumunda bulundu.

Rahmi Doğan'ın açıklamalarına da yer veren The Guardian, Anadolu Haber Ajansı'nın Türkiye, "tüm bilinen" Suriye hükümeti hedeflerine yönelik hava saldırılarına yanıt verdi açıklamasını da duyurdu. Fransız FR24 News, AlJazeera gibi ajanslar da haberi aynı şekilde verdiler.