Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in yakın koruması Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el Fağım, geçtiğimiz günlerde kişisel bir tartışma sırasında arkadaşı tarafından vurularak öldürülmüştü.

Kral, 17 yıllık korumasının cenazesine katılmadı

Fağım için Mescid-i Haram'da dün akşam cenaze namazı kılındı. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Fağım'ın naaşı Mekke'de bir kabristana defnedildi. Öte yandan Kral Selman'ın 17 yıllık korumasının cenazesine katılmaması dikkat çekti.

İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!" İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!"

Suudi Arabistan devlet televizyonu önceki gün, Kral Selman'ın yakın koruması Fağım’ın bir arkadaşıyla girdiği kişisel tartışma nedeniyle vurularak ağır yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Suudi Arabistan resmi haber ajansı, Fağım'ın Cidde'deki arkadaşı Turki es-Sebti'yinin evinde Memduh Al Ali ile arasında çıkan tartışmada öldürüldüğünü belirtmişti. Al Ali’nin açtığı ateşte Fağım'ın yanı sıra, Sebti ve Filipinli bir işçi de yaralanmıştı. Kaçmaya çalışan Al Ali, güvenlik güçleriyle çatışmaya girmiş, çatışma sırasında öldürülmüştü.

Tümgeneral Fağım ne biliyordu?

İngiliz gazetesi The Times, Fağım’ın, Suudi Arabistan'ın politikaları ile bağlantılı bir nedenle öldürülmüş olabileceğini yazdı. Fağım’ın, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda öldürülmesiyle ilgili gizli bilgilere sahip olduğu da iddialar arasında. Suudi muhalif Muhammed El Masari, al Fağım'ın öldürülmesinin ardından Prens Selman’ın bu cinayetle ilgisi olduğunu öne sürerek, Fağım'ın katilinin neden yakalanmak yerine öldürüldüğünü sordu. Masari, "Çünkü gerçekler ortaya çıkardı" dedi.