207 ÖLÜM, 450'DEN FAZLA YARALI

Sri Lanka polisi, başkent Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki 3 otel ve 3 kiliseyi hedef alan saldırıların ardından başkent Colombo yakınlarında bulunan Dehiwela kentindeki hayvanat bahçesi yakınındaki bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın daha meydana geldiğini duyurdu. Yeni saldırı sebebiyle ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Yedinci patlamanın ardından Colombo'da bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın daha meydana geldiği belirtildi. Kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda yaralı sayısı 450'yi geçerken, ölü sayısı 207'ye yükseldi.

TÜRK VATANDAŞLARIN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Türkiye konut fiyatlarındaki artışta zirvede! Türkiye konut fiyatlarındaki artışta zirvede!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sri Lanka'daki saldırılarda hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının isimlerini paylaştı. Terör saldırılarında iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, yaşamını yitiren Türk vatandaşlarının isimlerinin Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş olduğu açıklandı. Terör saldırılarıyla bağlantılı olarak 7 şüpheli gözaltına alındı.

Çavuşoğlu hassasiyetini twitter hesabından yaptığı şu paylaşımla dile getirdi;

"ONUR ÖĞRENCİSİYDİ"

Sri Lanka'da kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda hayatını kaybeden Yiğit Ali Çavuş'un babası Mehmet Çavuş, "Pırıl pırıl bir çocuktu, İTÜ'yü onur derecesiyle bitirdi, iki dil biliyordu. Ülkesi için başarılı bir çocuktu, yani böyle insanlara nasıl kıyıyorlar." ifadesini kullandı. Baba Mehmet Çavuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun özel bir şirkette mühendis olarak görev yaptığını söyledi.