Kenya'nın başkenti Nairobi'de, sınıfta regl olan ve öğretmeni tarafından "kirli" diye sınıftan kovulan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti.

Öğretmeni, sınıfta regl olan öğrenciye "kirli" diyerek alay etti

Hayatını kaybeden kız çocuğunun annesi, kızının ilk defa regl olduğunu, dolayısıyla hazırlıksız yakalandığını anlattı. Sınıfta yaşadığı bu durum karşısında öğretmeninin ona yardımcı olmak yerine "kirli" diyerek onunla alay ettiğini ve sınıftan kovduğunu belirtti.

Ukrayna lideri Zelenski Rusya'daki iç karışıklık hakkında konuştu: Zayıflıkları ortada! Ukrayna lideri Zelenski Rusya'daki iç karışıklık hakkında konuştu: Zayıflıkları ortada!

Veliler okulun önünde eylem yaptı

200'den fazla veli, kadın milletvekilleri ve kadın hakları savunucuları kızını kaybeden anneye destek vererek okulun önünde protesto düzenledi. Polis, toplanan grubu biber gazı ile dağıttı. Bölgedeki emniyet teşkilatı biriminin sorumlusu Alex Shikondi, kız öğrencinin ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldığını aktardı. Afrika'da kadın hijyenik ürünlerine ulaşımın zorluğundan dolayı her 10 kız öğrenciden biri, regl döneminde okula gidemiyor.