Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin görevi bırakması için başlatılan eylemlere ikinci gününde polis sert müdahale uyguladı. 

Mısır halkı Sisi yönetimine karşı ayaklandı

İspanya'da yaşayan Mısırlı müteahhit Muhammed Ali, 2 hafta önce Sisi'nin görevi bırakmasını istemiş, aksi takdirde milyonlarca kişinin katılımıyla bir gösteri düzenleneceğini belirtmişti. Sisi'nin yolsuzluk yaptığını belirten Muhammed Ali, Sisi'yi görevi bırakması için tehdit etti.

Sisi aleyhine ilk protesto

Bunun üzerine cesaret bulan Mısır halkı, Sisi yönetiminde ilk kez iktidar karşıtı bir protestoya başladı. Protestocular, eylemlerin ikinci gününde de rejim aleyhine sloganlar attı. Protestocular, Sisi'nin yönetimi bırakmasını isterken, Sol görüşlü Demokratik Mısır Partisi, siyasi tutukluların serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Polis, protestoculara gerçek mermilerle karşı koydu. Çıkan arbede sırasında çok sayıda yaralanan oldu.

New York Times, Erdoğan’ın seçim kampanyasını analiz etti! New York Times, Erdoğan’ın seçim kampanyasını analiz etti!

Ne olmuştu? 

Mısırlı müteahhit Muhammed Ali, Sisi yönetimiyle çalıştığını ve yapılan yolsuzlukları bildiğini iddia ederek Cumhurbaşkanı ve orduyu suçladı. Mısır halkının sefalet içinde yaşadığını, bu sırada Sisi ve generallerinin lüks hayat sürdüğünü ifade etti. Bu yolsuzluğun derhal son bulması için Sisi'ye "yönetimi bırak" çağrısında bulundu. Muhammed Ali'nin bir video paylaşımı ile yaptığı bu çağrı, ülkede protestoları başlattı.