Mısır'da Cuma günü darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin görevi bırakması için başlatılan gösterilerde, 3 günde en az 356 kişi gözaltına alındı.

Türkiye konut fiyatlarındaki artışta zirvede! Türkiye konut fiyatlarındaki artışta zirvede!

Mısır'da Sisi'yi protesto eden 356 kişi gözaltına alındı

Mısırlı insan hakları aktivisti ve avukat Halid Ali, şuana kadar gözaltı sayısının 300'ü geçtiğini duyurdu. Bunun üzerine Mısır Ekonomik ve Sosyal Haklar Merkezi yazılı bir açıklamayla, bu sayının 356 olduğunu bildirdi. Gözaltına alınanlar arasında öğrenciler, gazeteciler, avukatlar ve aktivistler yer alıyor. 

Ne olmuştu?

Mısırlı müteahhit Muhammed Ali, iki hafta önce sosyal medya üzerinden videolar paylaşmaya başladı. Bu videolarda belirttiği yönetimdeki yolsuzluk iddiaları kısa sürede yayıldı. İspanya'da yaşayan Muhammed Ali, Sisi'ye "görevi bırak" çağrısında bulundu. Aksi halde milyonlarca Mısırlının sokağa döküleceğini belirtti. Sisi'den beklediği yanıtı alamayan Muhammed Ali, "Sisi bu kadar yeter" anlamına gelen bir hashtag açarak protestoyu başlattı. Hashtag altında kısa süre içinde 1 milyon tweet atıldı. Hashtag'in kapatılmasının ardından, Cuma günü eylem başladı ve1 milyonun üzerinde Mısırlı sokağa döküldü.