İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!" İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!"

İngiltere'nin başkentindeki Londra Köprüsü'nde bıçaklı saldırı düzenleyen saldırgana silahla karşılık verdi. Saldırgan, polisin silahlı müdahalesi sonrası ölürken, bıçakla saldırdığı iki kişi de hayatını yaşamını yitirdi. Polis, Londra Köprüsü’nü emniyet kordonuna aldı, olay yerinden sivil halk koşarak uzaklaştı. Metropolitan Polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir adam gözaltına alındı ve birkaç kişi yaralandı" ifadelerine yer verdi. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, bıçaklı saldırılarda kaç kişinin yaralandığı açıklanmadı. Londra Belediye Başkanı Sadi Khan, yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğunu söyledi.

İşte olay sonrası kaydedilen görüntüler:

"Yaşananlar terör vakası"

Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Neil Basu ise vurulan şüphelinin üzerinde patlayıcı süsü verilmiş düzenek olduğunu belirtti. Yaşananları terör vakası olarak değerlendiren Basu, Londra'da güvenlik önlemlerinin artırıldığını, Londra Köprüsü'nden uzak durup dikkatli olunmasını istedi. Polisin kordon altına aldığı Londra Köprüsü’nde tren metro istasyonu kapatıldı.

İktidar ve muhalefet seçim kampanyasına arar verdi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, seçim kampanyasına ara verdiğini açıkladı. Şüpheliye önce sivillerin müdahale ettiğini söyleyen Johnson, "Bu saldırılara karışan herkes yakalanacak ve adalet önüne çıkarılacak" dedi. İngiltere'de 12 Aralık'ta yapılacak erken seçim öncesi Başbakan Johnson'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'den sonra ana muhalefetteki İşçi Partisi de kampanya faaliyetlerini askıya aldı.

İçişleri Bakanı: Çok kaygılıyım

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Londra Köprüsü'ndeki gelişmelerin kendisini çok kaygılandırdığını söyledi. Patel, "Aklım bölgedeki insanlarda. Hızlı müdahalesinden ötürü polisimize minnettarım. Herkesten polisin tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

2017'de 8 kişi ölmüştü

Londra Köprüsü'nde 3 Haziran 2017'de düzenlenen saldırıda da 8 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Birçok kişi yaralandı

Reuters Haber Ajans, güvenlik görevlisi olan bir kaynağına dayandırdığı haberinde köprü civarında bir bıçaklama olayı olduğunu, birçok kişinin yaralandığını, polisin bir erkeği vurduğunun belirtildiğini yazdı.

Bir grup erkeğin kavga ettiği belirtildi

BBC, bıçaklama olayının saat 14.00 civarında olduğunu, Londra Ambulans Servisi'nin olayı büyük bir vaka olarak nitelendirildiğini yazdı. Haberde olay yerine giden BBC muhabiri John McManus'un, köprü üstünde bir grup erkeğin kavga ettiği, polis gelince silah atıldığına ilişkin aktarımına yer verildi. 

Köprü trafiğe kapatıldı

Metropolitan Polis Teşkilatı yaptığı açıklamada, söz konusu olaya müdahale için ekiplerin yönlendirildiği, gelişmelerle ilgili detaylı bilgilerin paylaşılacağı duyuruldu. Köprü trafiğe kapatılırken, çevrede geniş güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi. İngiliz basının son dakika gelişmesi olarak duyurduğu silah seslerinin ardından, sosyal medyada da köprüden birçok kare paylaşıldı.

Başbakan Boris olayla ilgili bilgi aldı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Londra Köprüsü'ndeki olaya ilişkin bilgilendiriliyorum. Tüm polis ve acil servis ekiplerine, hızlı müdahaleleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.