İngiltere'nin isteği üzerine Japonya ve İngiltere dışişleri bakanları görüştü. Japonya'nın geçtiğimiz hafta göreve başlayan yeni Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi, İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

"Anlaşmasız ayrılmayın"

Anlaşmasız Brexit'e hayır çağrısında bulunduğu öğrenilen Motegi, Japon şirketlerinin Avrupa'da ekonomik faaliyetlerine devam etmesinin ve Brexit kararının küresel ekonomideki olumsuz etkilerini en aza indirmenin önemli olduğunu belirtti. Motegi, muhtemel Brexit senaryolarında Tokyo'nun, Avrupa Birliği (AB) ile anlaşarak yapılabileceği bir çıkış umduğunu ifade etti.

Brexit ile ilgili Londra’nın makul yollar aradığını söyleyen Raab ise, Japon şirketlerinin Avrupa'daki ekonomik faaliyetlerini olumsuz yönde etkilemeyecek bir çıkış için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü... Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü...

Kuzey Kore'ye karşı işbirliği

Telefon görüşmesinin bir diğer konusu da Kuzey Kore'nin nükleer silahtan arındırılması konusu oldu. Japon ve İngiliz bakanların, konuya ilişkin yürütülen çalışmalarda işbirliğini sürdürme konusunda mutabık oldukları öğrenildi. Raab, Kuzey Kore'nin kaçırdığı Japon vatandaşlara çözüm için Japonya'ya desteklerini bildirdi.