New York Times, Erdoğan’ın seçim kampanyasını analiz etti! New York Times, Erdoğan’ın seçim kampanyasını analiz etti!

Dünya liderleri, küresel ısınmanın önüne geçebilmek için New York'ta bir araya geldi. Bu sırada İsviçre'de çok sayıda dağcı, yok olan bir buzulu anmak için Alp Dağlarının bir zirvesine tırmanarak cenaze töreni düzenledi.

Yok olan Pizol buzulu için cenaze töreni düzenlendi

Euronews'in haberine göre, İsviçre İklim Koruma Derneği sözcüsü, İsviçre'nin kuzeydoğusundaki Glarus Alplerinde bulunan Pizol adlı buzulun büyük bir kısmının yok olduğunu ve artık buzul sınıfına dahil edilmeyeceğini bildirdi. Pizol için düzenlenen cenaze törenine 100'e yakın doğasever katıldı.

Buzul anısına çelenk bırakıldı

Siyah giyinen doğaseverler, Pizol Dağı'nın 2700 rakımlı zirvelerinden birinde toplandı. Burada bir papazın da katıldığı bir cenaze töreni düzenlendi. Tören sırasında Alp borazanları ve buzul anısına çelenk koyma merasimleri de ihmal edilmedi. İsviçre'de Pizol'dan önce, 1850'li yıllardan bu yana 500'ün üzerinde buzulun kaybolduğu öğrenildi. Ancak Pizol, bu buzullar arasında en çok bilimsel çalışmaya sahne olan buzul olarak büyük önem taşıyordu. 1893'ten beri bilim insanları tarafından takip ediliyordu. 

Alp Dağlarındaki tüm buzullar içinde bulunduğumuz yüzyılda eriyebilir

CO2 emisyonlarının düşürülmemesi halinde bu yüzyılın sonuna kadar Alp Dağlarındaki buzulların yüzde 90'ının yok olacağı tahmin ediliyor. Alplerdeki en büyük buzul olan Aletsch için endişelenen uzmanlar, Aletsch'in de 80 yıl içinde tamamen erime riski taşıdığını bildirdi. Doğaseverler, düzenledikleri cenaze töreniyle bu felaketin önüne geçmeyi amaçladı.