Nijerya'da bir binada sayıları 500'ü bulan erkek çocuklara işkence edildiği iddiası üzerine polis harekete geçerek binaya baskın düzenlemişti. İddiaların doğru olduğu, yüzlerce çocuğun şiddet ve cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkmıştı. Mağdurlar tedavi altına alınırken bina sorumluları gözaltına alınmıştı. 

Sözde İslami eğitim evinde ders çalışanı dövdüler

Binanın Kuran kursu süsü altında, İslami eğitim ve ıslah evi olarak faaliyet gösterdiği, eğitim için gelen insanlara çeşitli işkenceler uygulandığı ortaya çıktı. Yaşadıklarını BBC'ye anlatan mağdurlardan Isa Ibrahim, "Dua edenleri, ders çalışanları dövüyorlardı" dedi. Şiddet gören Ibrahim, vücudunun neredeyse her bölümünde yara olduğunu anlattı. 

New York Times, Erdoğan’ın seçim kampanyasını analiz etti! New York Times, Erdoğan’ın seçim kampanyasını analiz etti!

Sabahları sopalarla uyandırdılar

Zincire vurulmuş halde bulunan mağdurlar, cinsel tacize uğradıklarını belirtti. "Sabahları bizi sopalarla uyandırıyorlardı" dedi. Polis sözcüsü, bölgede yaşayan ailelerin çocuklarını okula gönderecek parayı bulamadığı, bu nedenle böyle denetimsiz okulların tercih edildiğini ifade etti. Bu tip yerlerde daha sıkı denetim uygulanacağı belirtildi. 

Yıllarda dış dünyayı göremediler

Mağdurlar, aç bırakıldıklarını, az sayıda pirinçle hayatta kalmaya çalıştıklarını anlattı. Polis baskınından birkaç gün önce kaçmaya çalışan Ibrahim, yakalanınca ellerinden tavana bağlanarak işkenceye uğradığını aktardı. Mağdurlardan bazılarının yıllardır binanın dışını görmediği öğrenildi. Kurtarılan çocukların bazıları ailelerine teslim edilirken, bazıları Kaduna'da kurulan kampa getirilen akrabalarıyla buluşturuldu. Aileler, çocuklarını görmelerine izin verilmediğini belirtti. Ülkede pek çok okulda bu tip vakaların yaşandığı, öğrencilerin zorla dilendirildiği, ağır işlerde çalıştırıldığı belirtildi.