İki görev dönemi sonrasında yeniden seçim yarışında yer alamayan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yerine dört yıl görevi sürdürecek ismin İran Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi olması bekleniyor. Sonuçlar beklentiyi karşıladı. 

İran'da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre muhafazakar aday Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi ülkenin 8. Cumhurbaşkanı oldu.

Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı! Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı!

İran İçişleri Bakanlığı Seçim Merkezi ülke genelinde oy verme işleminin 2 saat daha uzatıldığını açıklamıştı. Böylece seçimlerde toplamda 19 saat oy verme işlemi devam etmiş oldu. 

İran'da muhafazakar adaylar eski Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai, Milletvekili Emir Hüseyin Kadızade Haşimi, Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi ve reformist eski Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti 8. Cumhurbaşkanlığı için yarıştı. 

Yaklaşık 83 milyon nüfusa sahip ülkede, 29 milyon 980 bin 38'i erkek, 29 milyon 330 bin 269'u kadın olmak üzere 59 milyon 310 bin 307 kişi oy kullanma hakkına sahip. İlk defa oy kullanacakların sayısı ise 1 milyon 392 bin 148 ve 59 milyondan fazla.