The Guardian'ın aktardığına göre Avrupa Birliği karşıtı Brexit Partisi'nin üyesi olan 29 parlamenter, protestoyu Avrupa Birliği'nin marşı olarak kabul edilen Beethoven'ın 'Ode to Joy' çalınırken gerçekleştirdi. 

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani marş sırasında kürsüye sırtını dönen parlementerlere tepki göstererek, "Bu bir saygı meselesi. AB'nin değerlerine inanmak zorunda değilsiniz. Başka bir ülkenin marşı çalarken dinler ve ayağa kalkarsınız" dedi. 

Britanya İşçi Partisi'nin AP'deki grubunun lideri Richard Corbett Brexit Partisi'nin protestosunu "acınası" olarak nitelendirdi.

Ölümüyle hayranlarını yasa boğan Tina Turner'ın son röportajı ortaya çıktı: "Beni böyle olarak hatırlayın" Ölümüyle hayranlarını yasa boğan Tina Turner'ın son röportajı ortaya çıktı: "Beni böyle olarak hatırlayın"

Aşırı sağcı Nigel Farage'ın liderlik ettiği Brexit Partisi bu yıl yapılan AP seçimlerinde sürpriz bir başarı ile Britanya'da sandıktan birinci parti olarak çıkmıştı. Brexit Partisi 29 parlementer Alman CDU ile birlikte AP'de en çok koltuğa sahip olan parti konumunda.