İngiltere'nin uzun bir zamandır süren Brexit tartışmaları yeni başbakan döneminde de devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Parlamento'nun anlaşmasız Brexit'e gidilmesini reddedecek bir yasa çıkarmasından endişe ediyor. Bu endişesine karşı düşündüğü önlem ise epey ilginç. Johnson, Kraliçe 2. Elizabeth'ten Parlamento'yu tatil etmesini istedi.

Johnson'ın Parlamento'yu zorunlu tatile çıkararak çalışamaz hâle getirip yasa çıkarılmasının önüne geçmeye çalışması, 31 Ekim'de yapılacak olan anlaşmasız Brexit'i engellemek isteyen muhalefetin tepkilerine neden oldu.

JOHNSON, PARLAMENTO TATİLİNİ 40 GÜN DAHA UZATMAK İSTİYOR

Ülkesini 31 Ekim'de Avrupa Birliği'nden (AB) çıkarmayı planlayan Johnson, Kraliçe'den, yeni yasama döneminin açılışını 3 Eylül'den 14 Ekim'e ertelemesini isteyecek. Talep Johnson'ın ekibi tarafından doğrulanırken Johnson, ertelemenin amacının yasa çıkmasını engellemek olmadığını savunuyor. Sky News'e konuşan Johnson, Parlamento'nun 14 Ekim'den 31 Ekim'e kadar yeterli zamanı olduğunu belirtiyor.

New York Times, Erdoğan’ın seçim kampanyasını analiz etti! New York Times, Erdoğan’ın seçim kampanyasını analiz etti!

AB'ye 1973'te giren Birleşik Krallık, 3 yıl önce referandumla ayrılma kararı aldı. Ancak ülkenin hangi şartlarla ayrılacağı noktasında bir sonuca ulaşılamadı. Eski Başbakan Theresa May'in AB ile üzerinde anlaştığı Brexit anlaşması, İngiltere Parlamentosunca 3 kez reddedildi. Uzlaşmazlığın sebebi, olan maddeye göre; Brexit'in ertesinde Birleşik Krallık'ın parçası olan Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasında fiziki sınır oluşturulmamasını garanti altına alınmayacak. Birçok İngiliz siyasetçiler ise bu maddeye karşı çıkıyor.