Çin'de gençlerin internet üzerinden video izleme bağımlılığının azaltılması amacıyla 53 içerik üreticisi platformda video izlemeye sınır getiriliyor.

Süre ve işlev sınırı getiriliyor

Çin Siber Uzay İdaresi (CAC) tarafından yapılan açıklamaya göre, canlı video yayımlayan çevrimiçi platformlarda, gençlerin daha az vakit geçirmesini sağlamak amacıyla süre ve işlev sınırı getiriliyor.

Video paylaşım sitelerine 'genç modu' getiriliyor

Ülkenin önde gelen yayın platformları Souhu Video, Baidu Video başta olmak üzere 53 içerik sağlayacı platform, uygulamalarına 'genç modu' getirecek.

En fazla 40 dakika video izleyebilecekler

Gençler, bu modda 22.00-06.00’da ilgili platformlara giriş yapamayacak, günlük en fazla 40 dakika video izleyebilecek, sürenin bitişinin ardından platform çevrimdışı olacak. Ayrıca özel mesaj göndermeyecek, gerçek zamanlı yorum yapamayacak, video yükleyemeyecek ve internet fenomenlerini etiketleyemeyecek.

Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı! Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı!

Şirketlere talimat verildi

Çin Siber Uzay İdaresi, mart ayında bazı kısa video yayımlayan şirketlere video izleme aplikasyonunda yer alacak 'genç modu' geliştirme talimatı vermişti.

Sistem, kullanıcının yaşını tespit edecek

Bu modu tercih etmeyen kullanıcıların lokasyon ve platform içindeki hareketlerinden yola çıkarak ilgili kişinin genç olduğunu saptaması ve otomatik genç moduna geçiş yapması talep edilmişti.

Çin'de 648 milyon genç kullanıcı var

Resmi verilere göre, Aralık 2018 itibariyle kısa video içeriği sağlayan internet platformlarının, çoğunluğu genç olmak üzere, kullanıcı sayısı 648 milyonu buluyor.