Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, hayatını kaybetti. 87 yaşındaki eski Cumhurbaşkanı Chirac'ın ölümünü damadı duyurdu. Chirac, 1995-2007 yılları arasında ülkeyi yönetmişti. Pek çok vatandaş bu haber üzerine Jacques Chirac kimdir? Jacques Chirac neden öldü? sorularına cevap aradı. 

İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!" İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!"

Jacques Chirac neden öldü?

Jacques Chirac'ın ölüm nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 

Jacques Chirac kimdir?

1932 yılında Paris'te doğan Jacques Chirac, 1974-1976 arası ve 1986-1988 yılları arası başbakanlık görevinde bulundu. Aynı zamanda 1977-1995 yılları arasında Paris Belediye Başkanı olarak görev yapan Chirac, 1995 yılında François Mitterand'ın görev süresi dolunca Fransa Cumhurbaşkanı oldu. Franqua Mitterand'dan sonra en uzun süre cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan ikinci isim olarak tarihe geçti.

Yahudilerden özür dilemişti

2003 yılında ABD Başkanı George Bush'un Irak işgaline tepki göstermişti. Başta Avrupa Birliği karşıtı olan Chirac, daha sonra birliğin destekçisi oldu. Politikayı bıraktıktan sonra hayır işleriyle uğraştı. İkinci Dünya Savaşı sırasında Fransa devletinin sorumluluğunu kabul eden Chirac, Yahudilerden özür dilemişti. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesiyle ilgili konuşan Chirac, "Türkiye'nin Avrupalılık yeteneği olduğunu" belirtmiş, ancak bunun için katedilmesi gereken yollar olduğunu söylemişti.

Jacques Chirac'ın hayatı 

Dış politikada sert bir tavır takınan ve güçlü ulusal hükümet fikrini savunan Jacques Chirac, 1954 yılında Siyaset Bilimi alanında eğitimini tamamladı. 1956'da orduya katılan ve Cezayir'e gönderilen Chirac, Fransız sömürgesine başkaldıranlara karşı mücadele verdi. 1962 yılında siyasete atıldı. Chirac'ın cumhurbaşkanlığı dönemi politikası, ülkedeki işsizliği azaltmak, vergileri düşürmek, Fransa Ordusu'nu gönüllülere dayalı bir yapıya kavuşturmak üzerine kuruluydu. Avrupa'nın bütünleşmesi ve Avrupa genelinde tek para birimine geçilmesini destekliyordu.