İngiltere'de bir çevre eylemcisine şiddet uygulayan Mark Field, Başbakan Theresa May tarafından Asya ve Pasifik'le ilişkilerden sorumlu bakanlık görevinden uzaklaştırıldı. The Guardian'ın aktardığına göre polis, Field'ın aktiviste şiddet uygulamasına dair de bir soruşturma başlattı. Bakanlıktaki rolünün yanı sıra milletvekilliği de yapan Field, olayların ardından protestocudan özür diledi. Field, "Tehdit altında hissettiği" ve protestocunun "Silahlı olabileceğinden endişe ettiği için" böyle tepki gösterdiğini belirtti. 

Sisi Cumhurbaşkanı Erdoğan' ı tebrik etti! Büyükelçi atanacak mı? Sisi Cumhurbaşkanı Erdoğan' ı tebrik etti! Büyükelçi atanacak mı?

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre May görüntüleri izledi ve Field'ı görevinden uzaklaştırmaya karar verdi. Bir başbakanlık sözcüsü yaptığı açıklamada, "(May) Görüntüleri çok endişe verici buldu. Polis bu konuyla ilgilenmekte olduklarını belirtti. Soruşturma sonuçlanana kadar Field bakanlık görevinden uzaklaştırılacak." dedi. Field'ın Londra Belediyesi etkinliğini basan Greenpeace aktivistini sütuna ittirdiği sonra da ensesini sıkarak dışarı çıkardığı görüntülenmişti.