İtalyan haber ajansı ANSA, evde annesi ve anneannesi tarafından sünnet edilmeye çalışan yeni doğmuş bir bebeğin öldüğünü duyurdu.

Türkiye konut fiyatlarındaki artışta zirvede! Türkiye konut fiyatlarındaki artışta zirvede!

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Gece yarısı eve ambulans çağrıldığı ancak sağlık ekipleri eve ulaşamadan bebeğin hayatını kaybettiği belirtildi.
Nijerya asıllı olduğu belirtilen 25 yaşındaki anne ve anneanne hakkında soruşturma açıldı.

BU İLK DEĞİL
Geçen Aralık ayında Roma'da 2 yaşındaki bir çocuk, Mart ayında ise Bologna kentinde 5 aylık bir bebek, anne-babası tarafından evde sünnet edilirken fenalaşmış, aşırı kan kaybı ve kalp durması nedeniyle hayatını kaybetmişti.

YASA DIŞI SÜNNET OPERASYONLARINDA ARTIŞ
Sağlık Bakanı Giulia Grillo sosyal medyada yazdığı mesajında, "Bir çocuk daha evde yasa dışı biçimde yapılan sünnet ritüeli nedeniyle öldü. Sünnet cerrahi bir işlemdir ve hijyen-sağlık şartlarının yerine getirilerek uygulanması gerekir. Çocukların hayatı ve sağlığı her şeyden önce gelir. Ailelere yardım için protokoller ve hekimler mevcut. Bu işlemi evde yapmayın, risk almayın!" demişti.

ÖZELLİKLE MÜSLÜMAN GÖÇMENLER 
İtalya'da özellikle müslüman göçmen ailelerin evde sünnet operayonu uygulamalarında artış gözlemlendiği belirtiliyor. Ülkedeki devlet hastanelerinin tıbbi gereklilik haricinde sünnet operasyonu yapılmıyor,  özel kliniklerde ise ücretler çok yüksek. Yabancı Kökenli Doktorlar Derneği (AMSI) Başkanı Foad Aodi, esas gerekli olanın "devlet ve özel sağlık kurumlarında sünnetin erişilebilir ücretler karşılığında yapılmasını sağlayan ulusal yasalar" olduğunu söylemişti. Dernek ise bu sorunu kamu kurumları ve siyasetçilerle görüştüklerini açıklamıştı.