Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamasında; Suriye'de Güvenli Bölge oluşturulmaması durumunda kapıları açmak zorunda kalınacağını söyleyerek ABD ile birlikte yapmanın daha uygun olacağını kaydetmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın da verdiği sözleri tutmadığını belirtmişti.

ABD'de dolu yağışı felaket saçtı: 5 ölü ABD'de dolu yağışı felaket saçtı: 5 ölü

Birlikte hareket edebiliriz

Avrupa Birliği (AB) Avrupa Komisyonu Sözcüsü Natacha Bertaud, geçen hafta gerçekleşen AB ve Türkiye temaslarında her iki tarafın da mevcut göç anlaşmasına sadık kalacğaını teyit ettiklerini hatırlattı. Bertaud, bu anlaşma ekseninde iyi niyetle Türkiye ile birlikte hareket edebileceklerine olan güvenlerinin sürdüğünü ifade etti.

5,6 milyar euro aktardık

Erdoğan'ın "AB söz verdiği yardımları vermedi" sözlerini de değerlendiren Bertaud, Türkiye'de sığınmacılar için 2015'te kurulan tesislere destek vermeyi sürdürdüklerini belirtti. Desteklerinin Türkiye'deki sığınmacıların yaşam koşulları ve güvenliği için önemli seviyede katkıda bulunduklarını söyleyen Bertaud, Türkiye'deki sığınmacılar için ayrılan 6 milyar euroluk fonun şimdiye kadar 5,6 milyar eurosunun aktarıldığını hatırlatmak istediğini dile getirdi. Kalan 400 milyon euronun da kısa zamanda aktarılacağını belirten Bertaud, bunun dışındaki talepler için de diyaloğa her zaman açık olduklarını açıkladı.