Dünyada binlerce tarikat yer alıyor. Ancak Scientology tarikatı, ünlülerle gündemimizde yer buldu. Amerikalı bilim kurgu yazarı L. Ron Hubbard tarafından geliştirilen bir tarikat ve buna bağlı uygulamaların bulunduğu bir inanç akımı olarak adlandırılan bu tarikatın içinde ünlüler de yer alıyor. İşte o ünlüler...

Amerikalı yazar L. Ron Hubbard tarafından 1952'de kurulan Scientology tarikatının üyelerinin oldukça tuhaf inanışları var. Dünyada yaşayan uzaylılar olduğuna, bunlara 'thetanlar' dendiğine inanıyorlar. Biraz tuhaf gelmesine rağmen, Scientology tarikatına üye olan pek çok ünlü olduğunu biliyoruz. 

1. John Travolta

1975'ten beri Scientology'nin üyelerinden olan John Travolta, tarikatın yüksek profilli isimlerinden biri. 16 yaşındaki oğlunu kaybeden Travolta, o zor günleri atlatmasında tarikatın çok yardımı olduğunu ve onu hiç yalnız bırakmadıklarını söylüyor. Travolya'nın eşi Kelly Preston ise, tarikatın eski sözcüsü Mike Rinder'ın söylediklerine bakılırsa çok daha bağlı tarikata. 

2. Kirstie Alley


Tarikatın sadık üyelerinden olan aktris Kirstie Alley, 1979'dan beri bu camianın içinde. Uyuşturucu bağımlılığı sürecinde kendi iradesiyle tarikata katıldığı biliniyor. Scientology'nin bağımlılıklardan kurtardığına inanılan tedavi programı olan Narconon'a da katılmış. 2017 yılında gerçekleşen Las Vegas saldırılarından sonra attığı tweet'lerde saldırganın psikiyatri tedavisi sırasında ilaç kullandığını ve bu ilaçların insanlara zararlı olduğunu söylemiş, tıp bilimini suçlamıştı. 

3. Beck



Beck Grammy ödülü bile kazanmış olan ünlü müzisyen. 2005 yılında yaptığı bir açıklamada "Ailem onların arasındaydı, kitaplarını okudum ve öğrendim" diyerek konuyu açıklıyor. Verdiği bir röportajda ise "Bana yardımının dokunduğuna inanıyorum. Yapılan eleştiriler bana mantıksız geliyor. Bilmediğiniz şeyleri hemen bir çırpıda eleştiriverirsiniz. Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmayı sağladıkları kesin."

4. Isaac Hayes


Şarkısı Isaac Hayes, Shaft isimli film için yaptığı film müziği sayesinde kazandığı Oscar ve South Park'ta seslendirdiği Chef karakteriyle tanınıyor. South Park'ın bir bölümünde Scientology'e laf sokulunca da diziden ayrılmış. "Tamam, mizah için de bir alan açılmasını gerek ancak şakası yapılmayacak şeyler var. İnanışlara saygı göstermeyen bir dizide yer alamam" diyor. 
 

5. Nancy Cartwright



Seslendirmen Nancy Cartwright da Bart Simpson karakteriyle tanınıyor ve 1991'den beri tarikatın içinde. 2007'de tarikata 10 milyon dolar bağışlamış. 10 milyon dolar... İçeride neler olup bittiğini anlatmasa da insanların Scientology hakkında söylediklerini "önyargılı ve kötücül" bulduğunu ifade ediyor. 

6. Elisabeth Moss



The Handmaid's Tale ile oyunculuğunu konuşturan Moss, Scientology hakkında epey tutucu ve ciddi. Scientology'nin özgürlükler inanışı olduğunu söylüyor, "Siz anlamamışsınız" diyor ama neyi anlamamız gerektiğini o da söylemiyor. 

7. Juliette Lewis



Oyuncu kontenjanının bir diğer üyesi ve müzisyen Juliette Lewsi, Scientology'nin içinde yer alan bir ailenin fertlerinden. Bu nedenle de uzun zamandır tarikatın içinde. İsyankar tavrına rağmen tarikata hiç karşı çıkmamış ve epey sadık kalmış. Bir başka Scientology üyesi olan aktör Danny Masterson tecavüzle suçlanınca "Her şey iyi olacak, seni ve aileni seviyorum" diyerek destek tweeti atmıştı. Birbirlerini de aşırı kolluyorlar yani.

8. Michael Pena

Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı! Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı!



Ant-Man and the Wasp ve Narcos'taki rolleriyle tanınan Pena, 2000'den beri tarikatın üyelerinden. Alkol bağımlılığıyla mücadele edebilmek için katılıyor ve Scientology'i "benim için inanış ya da din benzeri bir şey değil, yalnızca yapılacak pratik şeylerden ibaret" diyerek açıklıyor.  

9. Laura Prepon



Orange is the New Black dizisinden tanıdığımız Prepon, tarikattan bahsederken 'stresten uzaklaşmasını sağladığını' ifade ediyor. Pek çok programa katılarak tarikatın önemli yerlerinde yer aldığını da ifade ediyor. 

10. Tom Cruise


Scientology, Türkiye'nin gündemine bundan yıllar önce Cruise sayesinde girmişti. "Study Tech" isimli bir Scientology programı sayesinde tarikata katılan Cruise, disleksi rahatsızlığını bu program sayesinde atlattığına inanıyor. Psikiyatri, onun için de 'yok edilmesi' gereken bir bilim dalı. Herkes Scientology müridi olunca psikiyatriye ihtiyacımız kalmazmış yani...