ABD günlerdir ülkeye doğudan yaklaşan Dorian Kasırgası'na hazırlanıyor. Yapılan uyarılar ve hazırlıklar sonrası kasırga ABD sınırına ulaştı. 185 mil (295 kilometre) hıza erişen kasırga, Bahamalar'da ölçülen "tarihin en şiddetli kasırgası" olarak kayda geçti. Kasırga için şiddet seviyesi en üst sınır olan 5'e yükseltildi. 

DORIAN KASIRGASI BAHAMALAR'I ETKİSİ ALTINA ALDI: 1 ÖLÜ

Kasırga ve beraberindeki şiddetli yağışın, bölgede ciddi tahribata yol açacağı öngörülüyor. Can ve mal kayıplarını önlemek adına Bahamalar'da tüm güvenlik önlemleri alındı. Bahamalar'da etkisini koruyan Dorian Kasırgası'nın Pazartesi akşamı Florida sahillerini etkilemeye başlayacağı, asıl yıkımın ise Georgia ve Güney Carolina'da yaşanacağı tahmin ediliyor. Kasırganın 5 gün daha bölgede etkisini göstereceği vurgulanırken, kasırgadan etkilenmesi tahmin edilen bölgelerde okullar tatil edildi. Öte yandan, Bahamalar'da şimdiden bir can kaybı yaşandığı rapor edildi. Yetkililer, Florida'yı dün vurması beklenen kasırganın yön değiştirerek Bahamalar'ı etkileyeceğini söylemişti. Bahamalar'dan gelen videolar kasırganın şiddetini gözler önüne serdi.

KIYI KESİMLERDE TAHLİYE

Florida eyaletinde kasırgayla birlikte kuvvetli yağış ve buna bağlı olarak ölümcül su baskınları riski mevcut. Georgia eyaletinin kıyı kesimlerinde, olası felaketlere karşı tahliye kararı çıkarıldı. Pazartesi günü saat 12.00 itibariyle bölgenin tahliye edilmesi kararlaştırıldı. Trump, "Üzerimize neyin geldiğini bilmiyoruz, ancak tüm tedbirlerimizi aldık, hazırlıklıyız" şeklinde açıklama yaptı. Bölgede 600'den fazla uçuş iptal edildi. Bir meteoroloji uzmanı, aynı seviyede yaşanan diğer fırtınalarla Dorian Kasırgası'nı karşılaştırdı:

Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı! Joe Biden iyi mi? ABD Başkanı bu kez de kafasını helikoptere çarptı!