Ukrayna lideri Zelenski Rusya'daki iç karışıklık hakkında konuştu: Zayıflıkları ortada! Ukrayna lideri Zelenski Rusya'daki iç karışıklık hakkında konuştu: Zayıflıkları ortada!

22 yaşındaki İrlandalı üniversite öğrencisi dolandırıcıların gözünü korkuttu. Ross Walsh isimli genç, internette kendisini dolandırmaya çalışan bir şahsı dolandırdı. Dolandırıcının kendisine gönderdiği 25 sterlini bir yardım kuruluşuna bağışladı. Aldığı dekontu da dolandırıcıya yolladı.

Dolandırıcı 1000 sterlin karşılığı şirket hissesi teklif etti

Walsh, kendisini bankacı olarak tanıtan Solomon Gundi isimli dolandırıcıdan yaklaşık 1 ay önce bir e-posta aldı. Hisse senedi alım satımı yapan bir şirkete sahip olduğunu belirten Gundi, Walsh'tan şirketine yatırım yapmak için 1000 sterlin göndermesini istedi. Bu rakam karşılığında şirketin yarım hissesini satacağını iddia etti. Walsh, eğlenmek için bu e-postaya yanıt verdi.

Dolandırıcıya oyun oynadı, şifreli konuşmayı teklif etti

Wash, "Ona teklifini oldukça ilginç bulduğumu söyledim. Ancak 1000 sterlinin çok az olduğunu söyleyip 50 bin sterlin göndereceğimi söyledim. Sona 50 bin sterlin yatırmış gibi sahte bir makbuz gönderdim. Hemen yanıt verdi. Paranın hesabına henüz geçmediğini söyledi" Walsh bunun üzerine dolandırıcıya hesabının sahte olduğundan şüphelendiği için para transferi yapmadığını anlattı. Walsh, vergilendirilmekten kaçınmak adına şifreli konuşmayı bile önerdi. Gaelic Atletizm Birliği'nin bir spor dalı için kullandığı terminolojiyle iletişim kurmaya başladılar.

İkna olmak için bir miktar para istedi

Wash Gundi'ye "Parayı yatırmadan önce dolandırılmadığımdan emin olmak istiyorum. Hesabın sahte olmadığını kanıtlamak için küçük bir miktar para göndermen gerek. Aksi halde para transferi yapmayacağım" dedi. Bunun üzerine tuzağa düşen dolandırıcı Solomon Gundi, Wash'ın hesabına 25 sterlin gönderdi. Parayı alan Wash, Gundi'ye o zaman dolandırıldığını açıkladı.

Bağışın dekontunu gönderdi

Walsh, "Solomon, sana bir tavsiye vermek istiyorum" dedikten sonra bir kanser yardım derneğine yaptığı 25 sterlinlik bağışın dekontunu yolladı. Walsh Gundi'yi polise bildirmedi. Ancak hesabının kapatıldığını belirtti. Walsh, daha önce de dolandırıcılık yapmaya çalışan şahısları dolandırdığını belirtti.