Deprem Kâhini lakabıyla ünlenen dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, Silivri açıklarında meydana gelen 5,8'lik deprem ile ilgili yakın bir tarih vererek kâhinlik lakabını pekiştirmişti.

Sosyal medyada soru yağmuruna tutulan Hoogerbeets, Türkçe bir tweet atarak Türk halkını teskin etmek istedi.

Frank Hoogerbeets, Silivri depremiyle ilgili olarak, "Deprem yerlerini tahmin edebileceğimiz izlenimine kapılmayın" uyarısında bulunarak "Yapamayız. Genel olarak gezegene uygulanan kritik zaman dilimlerini izole etme çabasıyla belirli gezegen geometrisine odaklanıyoruz, böylece deprem eğilimli bir bölgedeyseniz yüksek alarmda kalabilirsiniz." dedi.

İstanbulluların rahatlamasını öneren Hoogerbeets, yılbaşından bu yana dünya çapında 5.7 ve üssü 200'den fazla deprem yaşandığını hatırlatarak bunlardan yalnızca 3'ünün Türkiye'de olduğuna dikkat çekti.

"Her 5-6 büyüklüğünde deprem için hayatınızı bekletemezsiniz" diyen Hoogerbeets, "Farkında olmak güzel fakat hayatınızı yaşayın" şeklinde konuştu.

Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü... Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü...

Depremlere ilişkin tahminlerinin gerçekleşmesiyle 'Deprem Kâhini' lakabı alan Hoogerbeets Silivri merkezli 5,8 şiddetinde gerçekleşen deprem ile ilgili "Uyarı niteliğinde" değerlendirmesinde bulunarak daha da şiddetleneceğini söylemişti. Hoogerbeets, bunun 1 yılda da 10 yılda da olabileceğini kaydederek uyarı alma açısından şanslı sayıldığımızı ifade etmişti.