Bir süredir ekonomik alanda devam eden ABD-Çin gerginliği iki ülke arasındaki alışverişi olumsuz yönde etkilemişti. Trump, geçtiğimiz günlerde borsanın dibe batmasının sebebini Çin olarak göstermiş, Çin'e yönelik gümrük vergilerini arttırmıştı. Çin'e ihtiyacı olmadığını belirterek ekonomide içe dönüleceğini ve üretimi kendi şirketleriyle gerçekleştireceğini bildiren Trump, Japonya ile bir ticaret anlaşması yapmak üzere olduklarını belirtti.

TRUMP: BAŞBAKAN ABE İLE ÇOK İYİ ARKADAŞIZ

ABD Başkanı Trump, Fransa'da düzenlenen G7 Zirvesi'nde, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşmeye başlamadan önce iki ülke arasındaki ticaret anlaşmasının çok yakında geleceğini söyledi. Japonya-ABD ilişkilerinin çok iyi olduğuna değinen Trump, Başbakan Abe ile iyi arkadaş olduklarını, 5 aydır birlikte çalıştıklarını aktardı. 

Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü... Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü...

JAPONYA'YA ETTE VERGİ İNDİRİMİ

Öte yandan, ticaret anlaşması üzerine çalışmalar devam ederken, Japonya menşeili araçlara uygulanan gümrük vergilerinin devam edeceği, ancak Japonya'nın ABD'den aldığı et ürünlerinde gümrük vergisi indirimi sağlanacağı belirtildi.