Brezilya’nın Rio de Janeiro ve Niteroi şehirlerini birbirine bağlayan Rio-Niteroi Köprüsü'nden geçmekte olan otobüse yerel saate göre 05:30 sularında yanıcı bir cisim atan maskeli şahıs, otobüsün durmasının ardından otobüse bindi. Otobüsteki 22 kişiyi rehin alan şahıs için Brezilya polisi harekete geçti.

İKNA EDİLEMEYEN ŞAHIS VURULDU

Görgü tanıklarının ifadesine göre; şahıs, kendisini eski bir polis olarak tanıtarak otobüse bindi. Şoföre Rio de Janeiro'ya gitmesini söyleyen şüpheli şahıs, otobüsteki üçü kadın 5 kişiyi serbest bıraktı. Otobüste bulunan diğer 17 yolcuyu kurtarmak için operasyon yürüten güvenlik güçleri, şahsı ikna etmeye çalıştı. İkna edilemeyen şahıs, keskin nişancılar tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. 5 saate yakın süren rehine kurtarma operasyonu, yerel saate göre 09:02'de keskin nişancıların hamlesiyle son buldu.

İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!" İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!"

Otobüsteki rehinelerin yara almadan kurtarıldığı açıklanırken maskeli ve silahlı şahsın ölü yada yaralı olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi.

Brezilya Federal Otoyol Polisi sözcüsü Sheila Sena, görgü tanıklarının ifadesini doğrulayarak şahsın kendini önce polis olarak tanıttığını ancak gerçekte amacının ne olduğunu bilmediklerini açıkladı.

Operasyon nedeniyle güzergaha giden yollarda trafik durduruldu, uzun araç kuyrukları oluştu.