Geçici hükümet seçim çağrısında bulundu. Evo Morales karşıtları, Morales'i terörist olarak niteliyor ve uyuşturucu kaçakçılığına imkan sağlamak, yolsuzluk yapmakla suçluyor. Ülkeden ayrılışı ve sonrasında ortaya koyduğu tavır nedeniyle Morales'e tepki büyük ve dökülen kandan onu sorumlu tutuluyorlar. Bunun dışında insanların zor durumda olduğu söyleniyor. Fiyatlar aşırı derecede artmış, temel gıda malzemelerine ulaşım çok büyük sorun. İşsizlik de ortaya çıkan başka bir sorun olarak öne çıkıyor. Fiyatlardaki artış, işsizlikdeki artış ve gıda bulmakta güçlük çekilmesi insanları daha da rahatsız ediyor. Bu nedenle olaylar hem açlık-ekonomik kriz yönünde şiddetli, hem de siyasi açıdan Morales yandaşları ve karşıtları arasındaki çatışma ortamından dolayı sıcaklığını koruyor.

Morales'e karşı siyasi operasyon

Bolivya Çok Uluslu Yasama Meclisince (ALP) onaylanan ve Anez tarafından kabul edilen yasaya göre, ALP, 20 günde ülkede seçimleri düzenlemekle sorumlu Yüksek Seçim Mahkemesi (TSE) üyelerini seçecek ve seçilen üyeler göreve başlamasının ardından 2 gün içinde yeni seçim takvimini oluşturacak.

Seçilen TSE üyelerinin devlet başkanlığı seçimlerini 120 günde düzenlemesi gerekiyor.

Modern Kölelik Endeksi'nde zirvedeyiz! Türkiye ilk beşe girdi Modern Kölelik Endeksi'nde zirvedeyiz! Türkiye ilk beşe girdi

Anez'in imzaladığı yasada, iki dönem devlet başkanlığı yürüten bir kişinin tekrar seçime katılmasını engelleyen maddenin yer alması nedeniyle Morales, seçimlerde aday olamayacak.