İstanbul'un ilçelerinden Beykoz’da ocak ayında annesini korumak için babasını silahla ateş ederek öldüren 21 yaşındaki sanık Koray A'ya beraat verildi. Beykoz'un Çubuklu mahallesinde 2 Ocak tarihinde yaşanan olaydan sonra, gözaltına alınan ardından da tutuklanarak cezaevine gönderilen Koray A. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame doğrultusunda "üst soydan akrabayı kasten öldürme" suçundan yargılanıyordu. Anadolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Koray A, annesi Selvi A, kız kardeşleri Burcu A. ve Öznur A. ile avukatları da salonda hazır bulundu.

Kadın cinayeti haberlerinde korkutan cümleler

Duruşmada savunma yapan sanık Koray A., babasının annesine, kardeşlerine ve kendine sık sık şiddet uyguladığını, büyüdüklerinde kendilerine şiddetin durduğunu ancak annelerine şiddetin devam ettiğini söyledi. Annesinin evine ve ailesinen bağlı olmasına karşın sürekli şiddet maruz kaldığını anlatan Koray A, babasının, annesi ve kardeşini gürültü yaptıkları gerekçesiyle kalorifer kazanına soktuğunu unutamadığını ifade etti. Koray A'ya onları yakacağını ve onun da şahit olmasını istediğini söyleyen maktul baba, Koray A'dan birinden birini seçmesini diğerini yakacağını söylediğini aktardı. Babasına yapmaması için yalvardığında ise babası tarafından dövüldüğünü anlattı. Annesinin eve iş dönüşünde 5-10 dakika geç kaldığında maktulün anne Selvi A'yı cezalandırmak için kardeşlerini ve annesini kalorifer dairesindeki betonda yatırırdığını belirten Koray A, babasının televizyonda kadın cinayeti haberlerinde de birçok kez, "Bir gün annenle ben de bu şekilde televizyona çıkacağız" dediğini kaydetti. Babasının annesini tehdit ettiği zamanlar, annesine bir şey yapmasından korktuğu için anne-babasının odasının kapısında yattığını ve orada uyuyakaldığını dile getiren Koray A, bir gece babasının annesini dövdüğünü, annesinin "Yüzüme vurma, insan içine çıkıyorum" dediğini ancak babasının kemerle vurduğunu duyduğunu açıkladı.

"Durdurmak amacıyla ateş ettim"

Olaydan birkaç gün önce annesin telefonuna gelen yabancı bir numara nedeniyle babasının tartışma çıkardığını söyleyen Koray, konunun günlerce terkrar tekrar tartışıldığını, babasının annesini başkalarıyla görüşmekle suçladığını söyledi. Olay günü de aynı konuyla ilgili tartıştıklarını belirten sanık, babasının mutfağa doğru gittiğini ve "Anneni öldüreceğim, namusum için yaşıyorum" dediğini belirtti. Babasının mutfaktan bıçak alarak annesini öldüreceğini düşündüğünü söyleyen Koray A. evde bulunan silahla babasını durdurmak amacıyla ateş ettiğini söyledi. Annesinin ağlayarak "Oğlum sen ne yaptın" dediğini söyleyen Koray A, babasının kendilerine geçmişte çok şey yaşattığını ancak kin gütmediğini söyledi. 

Babasına hiç saygısızlık etmediğini belirten Koray A "Psikolojik rahatsızlığı olduğunu düşünüyordum" dedi. Amacının öldürmek olmadığını söyleyen Koray A. "Çok üzgünüm ve pişmanım" şeklinde kendini savundu.

Kardeşleri şikayetçi olmadı

Anne Selvi A, ise evlendiğinden beri şiddet gördüğünü, çocuklarının da dövüldüğünü belirterek çok defa aldatıldığını da kaydetti. Çocukluklarından beri babalarından şiddet gördüklerini söyleyen Burcu A. ve Öznur A. da kardeşlerinden şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Avukat tanık oldu

Ayrıca duruşmada ailenin komşusu olduğu anlaşılan bir avukat da tanık olarak dinlendi. C.Y. adlı avukat, maktul ve ailesini 15 yıldır tanıdığını belirterek şöyle konuştu:

"Aynı sitede oturuyorduk. Maktul sitenin tamir işleriyle ilgilenirdi, eşi Selvi de evlere temizliğe giderdi. Bizim eve de gelirdi. Eşim, Selvi’nin bana bir şey danışmak istediğini söyledi. Ben bize gelebileceğini söyledim. Bize geldiğinde eşinin kendisine evliliğinin başından beri fiziksel taciz ve şiddette bulunduğunu, kendisini aldattığını, çocukları için hep katlandığını ancak artık ayrılmak istediğini söyledi. 15-20 gün sonra karşılaştığımızda eşiyle konuştuğunu, böyle bir teşebbüste bulunursa kendisini öldüreceğini, adliyeye giderse adliyeden cenazesinin çıkacağını, tehdit ettiği için korktuğundan dolayı boşanmadan vazgeçtiğini söyledi. Ben Koray’ı çocukluğundan beri tanırım. Sitede sevilen, herkesin yardımına koşan, saygılı bir çocuktur."

Ölümüyle hayranlarını yasa boğan Tina Turner'ın son röportajı ortaya çıktı: "Beni böyle olarak hatırlayın" Ölümüyle hayranlarını yasa boğan Tina Turner'ın son röportajı ortaya çıktı: "Beni böyle olarak hatırlayın"

Meşru müdafaa

Sanık avukatı Cemal Yücel, "Geçtiğimiz ayda 49 kadın cinayeti işlendi. Bunlardan 39’u eşleri tarafından öldürülen kadınlar. ‘Babam anneme bir şey yapar’ diye sabaha kadar yatak odasının dibinde yatmış sanıkla karşı karşıyayız." diyerek sanık hakkında meşru müdafaa hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Koray A.’nın işlediği "kasten öldürme" suçunun meşru müdafaa kapsamında olduğunu belirterek, oy birliğiyle beraatına karar verdi. Kararla birlikte sanığın tahliyesine hükmedildi.