Dünyaca ünlü sanatçı Angelina Jolie, Time dergisine editör oldu. Genel Yayın Yönetmeni Edward Felsenthal’ın onayıyla Time dergisinin katkı sağlayan editörler listesinde yer almaya hazırlanan Jolie, insan hakları ve kadın hakları gibi konularda çalışmalara imza atacak. NTV’nin haberine göre, 11 yıldır Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) iyi niyet elçiliğini üstlenen Jolie 20 Haziran Dünya Mülteci Günü’ne özel olarak Time dergisinde mülteci kriziyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü... Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü...

Jolie yazısında, “Neden içinde bulunduğumuz zaman diliminde mülteci sözcüğü negatif bir çağrışımda bulunuyor? Neden siyasiler sınırları kapatma ve muhacirler arasındaki ayrım, bulanıklaştı ve politikleştirildi. Mülteciler, şiddet, savaş ya da zulüm nedeniyle ülkelerinden kaçmaları için zorlandı. Muhacirlerse, çoğunlukla hayat kalitelerini artırmak için yer değiştirmeyi seçti. Bazı liderler mülteci ve muhacir terimlerini kasten birbirinin yerine geçecek şekilde korkuyu artıran düşmanca ifadelerle kullanıyor. Herkes saygınlığı ve eşit muameleyi hak eder”ifadelerini kullandı.