2020'de ABD'deki seçimde Trump'ın karşısında yarışacak olan Joe Biden, oy toplamak için Trump'ın seviyesine inmeyeceğini ancak karışılıksız bırakmayacağını açıkladı.

Demokrat Parti aday adayları arasında yapılan anketlerde birinci sırada gözüken eski ABD başkan yardımcısı Joe Biden, eğer ABD Başkanı Donald Trump davranışlarıyla ilgili alaycı açıklamalarda bulunursa "hemen karşılık vereceğini" söyledi.

ABD'de dolu yağışı felaket saçtı: 5 ölü ABD'de dolu yağışı felaket saçtı: 5 ölü

"Morning Joe" programında Mika Brzezinski'nin sorularını yanıtlayan Biden, Trump'ın fiziksel veya mental durumuyla ilgili bir yorumda bulunması halinde kendisini "şaka olarak" bir şınav çekme yarışmasına davet edeceğini söyledi. 

Trump, 2016 seçim kampanyası sürecinde bir etkinlikte bayılan rakibi Hillary Clinton'ın başkan olacak "fiziksel dayanıklılığı olmadığını" söylemişti. Trump ayrıca geçen aylarda Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un Biden'a "düşük IQ'lu aptal" demesinin ardından, "Kim ile hemfikirim" demişti. 

Trump'ın kendisine taktığı lakaplara da değinen Biden, Missouri eyaletinde sabah koşusu yaparken birinin kendisine "Uykucu Joe" dediğini, kendisinin de karşılık olarak "Benimle koş" dediğini ifade etti.

2020'de Trump ile yarışacak olan Demokrat aday seçilmesi durumunda "Siyasi puan toplamak için Trump'ın seviyesine inmeyeceğini" söyleyen Biden, "ama onun saçmalıklarını karşılıksız da bırakmayacağım" ifadelerini kullandı. 

Biden, "Onunla çamurda mücadele etmeyeceğim. Bu onun kavga etmeyi bildiği tek yer" dedi.