East Burnswick Lisesi'ndeki saldırının sosyal medyada paylaşılan videosunda başörtülü Müslüman bir öğrencinin okulun yemek salonunda diğer bir öğrenci tarafından yere yatırılarak dövüldüğü görülüyor.
Medyaya yansıyan haberlerde, ismi verilmeyen bir öğrenci, "Müslüman bir kızın yerde diğer bir kız tarafından acımasızca dövüldüğünü gördüm." dedi.

İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!" İngiliz basınında şok iddia! Seçimleri analiz ettiler: "Kılıçdaroğlu değil CIA kaybetti!"

YÜZÜNE TÜKÜRDÜLER

Olaya şahit olan diğer bir öğrencinin de Müslüman kızın başörtüsünün çıkarılmaya çalışıldığını ve yüzüne tükürüldüğünü anlattı. 

OKUL MÜDÜRÜ ÖZÜR DİLEDİ

Olayın üzerine yüzlerce öğrenci aile üyesinin katıldığı okulun yönetim toplantısında Okul Müdürü Victor Voleski, "Bu olayın etkisinden dolayı Müslüman toplumundan şahsen özür dilemek istiyorum." ifadesini kullandı.

NEFRET SUÇU!

Kavganın muhtemel "nefret suçu" olarak soruşturulduğu belirtildi. Okul yönetiminin ise, "şiddete sıfır tolerans" politikası gereği, Müslüman kız da dahil kavgaya karışan ve videoyu çeken öğrencilere uzaklaştırma cezası verdiği öğrenildi.