ABD’nin Georgia eyaletinde kıyıda mahsur kalan yaklaşık 50 balina sahildekiler tarafından kurtarıldı. 
Georgia eyaletindeki Saint Simons Adası’nda, yaklaşık 50 pilot balina kıyıya vurdu. O sırada sahilde bulunanlar balinaları kurtarmak için seferber oldu. Bir çok kişi kıyıya vuran balinaları elleriyle iterek tekrar kıyıdan uzaklaşarak yüzmelerini sağladı. Ancak yetkililer tarafından yapılan açıklamada, 3 balinanın kurtulamadığı belirtildi. 

50 balinanın karaya vurmasıyla birlikte bu olaylarında önceden yaşandığını duymuştuk. Akıllara gelen yine o soru: Balinalar intihar mı ediyor?

Sisi Cumhurbaşkanı Erdoğan' ı tebrik etti! Büyükelçi atanacak mı? Sisi Cumhurbaşkanı Erdoğan' ı tebrik etti! Büyükelçi atanacak mı?

Bilim insanları balinaların neden karaya vurduklarını tam olarak açıklayamıyor. Tahminlerden biri askeri aktif sonarın yaydığı ses dalgalarının sebep olduğu ses yüzünden balinaların yön bulma yeteneklerinin azalıyor olması. 

Zaman zaman  balinaların toplu olarak intihar ettiği haberi çıkar karşımıza. Bir kıyıya vurmuş balina cesetleri gösterilir ve intiharın araştırıldığı söylenir. İntiharın insanı bir sebep olduğu düşünülürse, acaba balinalar neden intihar ederler?

 Balinalar yönlerini ekolokasyon denen yöntemle bulurlar. Okyanusta yüzerken kafalarının ön kısmından elektromanyetik dalgalar gönderirler ve bu dalgalar karşıdaki cisme çarpıp geri dönünce, balina önündeki cismin ne olduğunu anlayabilir. Bu yöntem özellikle bulanık sularda çok işe yarar.

 Bunun yanında balinalar göç ederken de bu yöntemden yararlanırlar. Ancak zaman zaman dünyanın manyetik alanın değişmesi ya da balinalardaki ekolokasyon sisteminin hastalık sonucu bozulması nedeniyle, yönlerini tayin etmekte sorun yaşamaya başlarlar. Bunun doğal bir sonucu olarak da balinalar karaya vururlar.